Уште еднa казна за осигурителните компании - Bits of insurance

Уште еднa казна за осигурителните компании

plomba

Бугарската комисија за финансиски надзор издаде забрана за работа на подружницата на кипарската осигурителна компанија Олимпик. Со оваа забрана на Олимпик му се оневозможува склучување на нови договори за осигурување и реосигурување, како и продолжување и проширување на постоечките договори. Оваа одлука следи откако тамошното Министерство за финансии ја отповика лиценцата на Олимпик.

Прочитајте кои осигурителни компании од регионот беа казнети.

https://bitsofinsurance.bitnamiapp.com/2018/05/11/pocnaa-rigorozni-merki-za-osiguritelnite-kompanii/

https://bitsofinsurance.bitnamiapp.com/2018/05/12/uste-edna-kazna-za-nelegalniot-popust/

Олимпик доби специјална лиценца од страна на министерството со цел да може да продолжи со активностите кои се неопходни за опслужување на клиентите кои имаат постоечки договори. За таа намена назначени се Мазарс Лимитед како специјален администратор кој ќе ја надгледува работата на Олимпик.

Дали ќе видиме македонска осигурителна компанија за скоро останува да видиме.