Vangard се приклучува на Осигурителното тело - Bits of insurance

Vangard се приклучува на Осигурителното тело

vanguard

Vanguard, една од најголемите светски фонд компании, која е во експанзија на владата, почна да се залага за осигурителниот пазар на ВБ во време кога е подложен на дерегулација. Цитирајќи ја компанијата, Ројтерс објави на крајот од минатата недела дека Vangard се приклучил на Здружението на британски осигуреници, кое е трговско здружение. Како дел од нејзиното членство, друштвото за фондови ќе биде член на новата инвестициска платформа за групирање во Здружението на британски осигуреници, пишано беше во Ројтерс.

Влегувањето на Vangard во осигурителниот пазар во ВБ доаѓа како олабавување на пензиските правила во земјата, ги охрабри луѓето со пензии да инвестираат во фондови наместо само ануитети. Со поддршката на Vangard, групата очекува да има посилен глас кон владата и регулаторите. На крајот на краиштата, ” Vangard ” има повеќе од 5 трилиони долари во средства под закрила на управата и е една од најголемите фонд компании ширум светот.

Но, пазарот за осигурување не е единственото место каде што ” Vangard ” се залага за експанзија во Велика Британија. На почетокот на декември, компанијата лансираше два нови производи за пензиски фондови за луѓе кои очекуваат да се пензионираат помеѓу 2060 и 2065 година. Според извештајот во ” The Financial Times ” фондовите имаат надоместоци од 0,24{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} и инвестираат во комбинација од фондови Vangard и во обврзници и фондови со кои може да се тргува. Како и другите производи на фондот за пензионирање на Vangard, инвестициските возила стануваат поконзервативни бидејќи инвеститорот се приближува до пензионирањето.

Цитирајќи го Vangard, The Financial Times објави дека некој кој се надева дека ќе се пензионира помеѓу 2060 и 2065 година и ќе инвестира 117 долари месечно во фондот за пензионирање, би можел да има 158.648 долари по 40 години инвестиции, под претпоставка дека фондот генерира враќање од 5{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} и разгледување такси. Авангард има 11 насочени пензиски фондови, кои имаат тенденција да бидат посилно насочени кон акции кога инвеститорот е помлад, а потоа да станат поконзервативни како што инвеститорите се затвораат во нивната возраст за пензионирање.

Vangard, исто така, се залага за експанзија во Кина, како што владата се движи за да поттикне повеќе странски инвестиции во финансискиот сектор. Планира да го насочи својот персонал во земјата и бара одобрение за продажба на инвестициски производи пред да се обиде да добие лиценца за взаемно признавање во странство, за која ќе може да аплицира во 2021 година. И исто како и во САД, Vangard планира да ги намали трошоците за инвестирање кога ќе влезе на кинескиот пазар.