Спречен нелегален влез во Mакедонија - Bits of insurance

Спречен нелегален влез во Mакедонија

гранична полиција

Државјанин на Турција на педесет и осум години, се обиде да влезе во Македонија кај граничниот премин „Деве Баир“ , притоа приложувајќи турски пасош и зелена карта за осигурување на својот камион.

При увидот извршен од граничната полиција зелената карта на Турчинот кој управувал со камион марка „рено“ било увидено дека истата е фалсификувана.

Лицето е приведено и предадено во полициската станица Крива Паланка за понатамошна постапка. Идентитетот на турскиот државјанин не се открива.