август 2018 - Bits of insurance
Osiguruvanje glavna slika

Што кажува анализата за осигурителниот пазар во Македонија?

Агенцијата за супервизија во осигурувањето секоја година на јавноста преку своите анализи им ги доближува бројките на осигурителниот бизнис. Ова […] Повеќе »
Insurtech

Insurtech – спој на осигурување и технологија

Што е “insurtech”? Insuretech означува употреба на технолошки иновации насочени кон создавање на спој помеѓу штедењето и ефикасноста на сегашниот […] Повеќе »
zemjodelsko

Запознаени сте со осигурување на посеви и плодови?

Секој кој што е во земјоделската индустрија е најчесто запознаен со осигурувањето на посеви и плодови. Но дали оние кои […] Повеќе »
Broken Arm

Откриена група Италијанци кои кршеле коски за да добијат оштета

Од италијанската полиција ни доаѓа информацијата дека разоткрила две банди кои кршеле коски на волонтери и потоа оштетата од осигурување […] Повеќе »
odmor

Важни информации за сите кои патуваат

Иако сезоната на годиши одмори е при крај, никогаш не е на одмет да се знае зошто е битно да […] Повеќе »
jee-main-question_paper

Што е данок на промет?

Данок на промет е данок со којшто ce оданочуваат голем број производи и услуги и ce наплатува во областа на […] Повеќе »
group-cars

Како до поголема сигурност ако сте љубител на моторни возила

На денешно време да сте сопственик на моторно возило е пред се потреба, а после луксуз. Времето е такво каде […] Повеќе »
etnik-restorant

Три полиси за вашиот угостителски објект

Без разлика дали станува збор за бар, ресторан, кафеана или дискотека , бизнисите со угостителство се константно изложени на ризици. Повеќе »
продажба1

Важноста на личната врска при продажбата на осигурувањето

Личните врски, контакти, начинот на комуникација, отвореноста и ентузијазмот,  се значајни во сите сектори вклучувајќи го тука и осигурувањето. Пазарот […] Повеќе »
Travelling

Патничко осигурување: Сигурен одмор без главоболки

Праксата на Македонецот за заминување на годишни одмори драстично се промени изминативе години. Наместо да заминува на одмор во месеците […] Повеќе »