ноември 2018 - Bits of insurance

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема... Повеќе »

Отпор кон предлогот на ММФ

За предлогот на ММФ околу пензиската реформа која е... Повеќе »

Карлос Слим: Скромен милијардер, кој стартот го имаше во осигурителниот бизнис

Карлос Слим Елу (78) е најбогатиот човек во Мексико... Повеќе »

Деспотовски: Македонија ја зголеми поддршката за иновации за 12 пати

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован... Повеќе »

Калифорнија: Осигурителните компании ќе исплатат над 10 милијарди долари поради пожарите

Штетата од неодамнешните шумски пожари во Калифорнија, осигурителните компании... Повеќе »

Барањето за автентично толкување на член 14, став 3, точка 1 и 5 од Законот за данок на додадена вредност – директно влијание за подобрена бизнис клима

Поттикнати од потребата на компаниите од ИКТ секторот и... Повеќе »

Агенцијата за млади и спорт – движечки фактор на младите и спортистите

Агенцијата за млади и спорт како главна институција која... Повеќе »

Од лидер на пазарот до паѓање во провалија: Така заврши успешната приказна на најдобриот автомобилски менаџер Карлос Госн

Производителот на автомобилската индустрија, Нисан, се соочува со сериозни... Повеќе »

Медицинска марихуана во њујоркшкото здравствено осигурување

Даночните обврзници од Њујорк наскоро ќе бидат задолжени да... Повеќе »

Дополнителен шалтер за регистрација на системот е-ПДД

Општина Кисела Вода ги известува граѓаните дека во склоп... Повеќе »