јануари 2019 - Bits of insurance
download (2)

Кроациа Осигурување – Живот со меѓународни сертификати

Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје е првата финансиска институција во Р. Македонија која поседува: Повеќе »
ujp

Нови параметри за пресметување придонеси

Просечна плата по работник во Р.Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2019 година изнесува 36.017 […] Повеќе »
unibanka

Комисијата за хартии од вредност го одобри издавањето на перпетуалнa обврзницa на УНИБанка во номинална вредност од 5.000.000 ЕУР

УНИБанка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение објавено на Македонска берза дека од страна на Комисијата за хартии од вредност, издадено […] Повеќе »
Vodic za danocno zemjodelstvo

Комплетен водич за оданочување на земјоделците: Како да се плати данок на доход од продажба на сопствени земјоделски производи

Под доход од продажба на земјоделски производи се подразбираат доходот остварен од производство, доработка, преработка и пласман на сопствени земјоделски […] Повеќе »
sala

Кардиф парите што ги плати за Сала ќе ги добие од осигурувањето!

Кардиф веќе го регистрирал Сала во ФИФА, па тој ќе мора да им ја исплати целата сума на пари на […] Повеќе »
osiguruvanje_web

Стопанска банка станува најголема продажна мрежа за осигурување

Во годината која Стопанска банка АД – Скопје го одбележува својот 75 годишен јубилеј започна банкоосигурување во соработка со Кроација […] Повеќе »
mac2025logomod

МАКЕДОНИЈА2025 организира панел дискусија за зајакнување на женското претприемништво според најдобрите канадски практики

Меѓународната невладина организација Македонија2025, на 31-ви јануари (четврток), организира панел-дискусија насловена „Жени-претприемачи и канадски експерти”: Менторство, развој и одржливост“, која […] Повеќе »
50775263_2024962317541670_4716707937433681920_o

I-bank store наполни 5 години

I-bank store организира after work забава за 5години постоење, како благодарност за сите овие настани и за над 350.000 посетители. […] Повеќе »
Osiguruvanje greski

Грешки и совети при склучување животно осигурување: Овие работи морате да ги знаете!!!

Осигурувањето на живот е вид осигурување кај кое престанокот или траењето на животот на едно или повеќе лица (осигурени) доведува […] Повеќе »
sajber

Сајбер закани: како да се заштитите?

Денешните „паметни“ телефони се многу помоќни од компјутерите користени од страна на NASA при слетувањето на Месечината. Меморијата од 2KB […] Повеќе »