февруари 2019 - Bits of insurance

Законот за јавни набавки тест за државните службеници

„Економски најповолна понуда“ ќе биде новиот принцип на селекција... Повеќе »

Раст на осигурителниот пазар, претставен нов концепт на сеопфатно осигурување

За осигурителниот пазар минатата година беше најуспешен во последните... Повеќе »

Странските инвестиции лани достигнале 624 милиони евра

Над 600 милиони евра се директните странски инвестиции во... Повеќе »

Унгарската ОТП ја купува филијалата на „Сосиете Женерал“ во Црна Гора

Унгарската банка ОТП соопшти дека нејзината подружница во Подгорица,... Повеќе »

Самитот Трамп-Ким предизвика пад на берзанските индекси

Индексите на светските берзи денеска забележа пад, по предвременото... Повеќе »

Инфо-сесија на УСАИД за новиот Закон за јавни набавки

Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ денеска... Повеќе »

Презентации на анализи за правата на работниците

Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција ќе... Повеќе »

Осигурителни институции и посредници во осигурување

Осигурителните активности ги вршат осигурителни институции и посредници во... Повеќе »

Осигурување од автомобилска одговорност: Никогаш не бегајте од местото, ако удрите со вашата кола во друга кола-Еве зошто!!!

Осигурувањето од автомобилска одговорност се прави неопходно пред да... Повеќе »

ССМ предлага зголемување на минималната плата

Сојузот на синдикати на Македонија смета дека има простор... Повеќе »