март 2019 - Bits of insurance
istanbul-889640_960_720

Глобалните финтек лидери на средба во Истанбул

Инвеститори во финтек индустријата, банки, осигурителни компании, менаџери на средства, претприемачи и ентузијасти од целиот свет, ќе се соберат во […] Повеќе »
entrepreneur-1340649_960_720

Бугарскиот EUROHOLD значително профитираше во 2018

Бугарскиот EUROHOLD – сопственик на EUROINS Insurance Group (ЕИГ) – објави во својот прелиминарен финансиски извештај за 2018 година – […] Повеќе »
money-2724238_960_720

Соработката на Aegean Insurance со Tieto ќе ги забрза иновациите на локалниот осигурителен пазар

Осигурителното друштво Aegean Insurance со седиште во Грција ќе започне да ја користи платформата ”Insurance-in-a-Box” на компанијата Tieto со седиште […] Повеќе »
office-3295556_960_720

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […] Повеќе »
eu-1473958_960_720

Анализа на влијанието на Брегзит

Нова финансиска анализа покажа дека 275 фирми ги преместуваат или веќе ги преместиле своите бизниси, персоналот и имотот од Велика […] Повеќе »
regulation-3246979_960_720

Дали технолошките достигнувања во осигурителната индустрија ќе го преживеат GDPR?

Денес, технологијата е важен и суштински дел од секојдневниот живот. Осигурителната индустрија не е изоставена во овој поглед. Иако такво […] Повеќе »
car-3959288_960_720

Автомобили на Blockchain

Како ќе се интегрира автоматизацијата на blockchain во електрични автомобили и останатите начини на транспорт? Експертите кои работат со blockchain […] Повеќе »
odmor2

Ако тргнувате на пат, осигурајте го вашиот дом од кражба и разбојништво

Во полн ек е сезоната на годишните одмори, периодот во годината кога повеќето се подготвуваат за заслужената оддишка од талогот […] Повеќе »
Osiguruvanje Tipovi

Неколку важни работи при склучување полиса за животно осигурување

Осигурувањето на живот е вид осигурување кај кое престанокот или траењето на животот на едно или повеќе лица (осигурени) доведува […] Повеќе »
Osiguruvanje sportisti (1)

Дилемата дали да се осигурате ако сте спортист: Не размислувајте, веднаш направете полиса!!!

Спортистите кои целиот свој живот го посветуваат на тренирање и натпреварување, се подложни на голем ризик. Односно една повреда во […] Повеќе »