април 2019 - Bits of insurance

Мајкрософт достигна вредност од еден билион долари

Американскиот софтверски гигант со тоа стана една од трите... Повеќе »

Топ 3 најголеми осигурители учествуваа со повеќе од 60% од вкупниот пазар во Србија

Српскиот осигурителен пазар ја заврши 2018 година со GWP... Повеќе »

6 причини зошто ви треба осигурување на живот

За жал поголемиот дел од луѓето не купуваат животно... Повеќе »

Двоцифрено зголемување за осигурителната индустрија во Македонија

Статистиката обезбедена од македонскиот ISA укажува на вкупниот обем... Повеќе »

Пуштена 5Г мрежа во неколку кинески градови

Претседателот на корпорацијата „Чајна Уником“ соопшти дека компанијата во... Повеќе »

Избувна пожар во руска фабрика за балистички ракети

Избувна голем пожар во фабриката за производство на балистички... Повеќе »

Иновации во осигурувањето- Винер Осигурување, прво целосно дигитално пријавување на штети

Винер Осигурување на почетокот на месецов го пушти во употреба првото софтверско решение на осигурителниот пазар во државата кое нуди целосно дигитално пријавување на штети. Отсега клиентите на Винер Осигурување имаат можност преку своите компјутери и смартфони да пријават секаков вид на штета, на лесен и едноставен начин и во кое било време, со истовремено единствена можност за увид во статусот на пријавената штета. Онлајн пријавата на штета се врши преку мобилната апликација Winner Osiguruvanje достапна на Playstore и Appstore како и преку веб платформата prijavisteta.winner.mk. Преку само неколку брзи и лесни чекори, без оглед дали штетата настанала во моментот или претходно, клиентите веднаш добиваат известување дека нивното барање се обработува.... Повеќе »

Македонија2025 објавува оглас за вработување

Македонија2025 објавува оглас за вработување на Економски аналитичар/ Истражувач... Повеќе »

Хуманитарна велигденска изложба во Осигурување Триглав

Триглав Осигурување, Србија од вторник, 23 април ќе биде... Повеќе »

Осигурување Македонија со пониска дивиденда за 2018 година

Македонската осигурителна компанија “Осигурување Македонија” – Vienna Insurance Group... Повеќе »