мај 2019 - Bits of insurance
царина

Од утре стартува дигиталната царина

Дигиталниот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) стартува од ноќеска на полноќ. СОЦДАД е систем кој […] Повеќе »
photo-1541807084-5c52b6b3adef

Лаптоп полн со најопасните вируси продаден за над 1,3 милион долари

Лаптоп заразен со најопасните компјутерски вируси беше продаден на аукција во Њујорк за над 1,3 милион долари. Информацијата за продажбата […] Повеќе »
Фондови

Оптимизам за економски раст, инвестиции и понизок долг за три години

До 2022 економскиот раст да достигне пет отсто, бруто инвестиците да се зголемат за 6,1 отсто, буџетскиот дефицит да се […] Повеќе »
hacker-1944688_960_720

НИЛАЈ ОЗДЕН: Сајбер осигурување – клуч кон зајакнување на издржливоста

За време на 11-тата меѓународна конференција за осигурување, организирана од Осигурување Европа во Букурешт, Нилај Озден, управен директор, FINPRO лидер, […] Повеќе »
pretpriemach-na-godinata

Манифестација „Иновативно претпријатие на годината 2019“

Манифестацијата „Иновативно претпријатие на годината 2019“, која има за цел да ги промовира и награди македонските претпријатија кои успешно лансирале […] Повеќе »
photo-1503428593586-e225b39bddfe

Осигурителните компании ќе придонесат кон одржлива Европа

Осигурителните компании можат да придонесат кон поодржлива Европа на повеќе начини: преку стратегии за управување, инвестирање и отуѓување и ко-инвестирање […] Повеќе »
serbia-162415_960_720

Во Србија најмногу жалби за осигурување

Нашите соседи во првите три месеци од оваа година имаа највисоки жалби за осигурувањето на автомобили и осигурување од несреќи. […] Повеќе »
photo-1550355291-bbee04a92027

11 Фактори кои влијаат на стапките за осигурување на автомобили – Како да ги намалите трошоците

Кога купувате автомобилско осигурување, може да биде примамливо да ги намалите вашите стапки со избирање помали количини на покриеност или […] Повеќе »
20190527105413

Субвенциониран станбен кредит од државата по камата од 2,9%

Граѓаните отсега можат да аплицираат за новите и подобрени услови за субвенциониран станбен кредит. Со објава на законските измени во […] Повеќе »
Winner-Life

ВИГ: Нето резултатот се подобри за 10,5% во првиот квартал

Во првиот квартал од 2019 година, Виена Иншуренс Груп (VIG) забележа раст од 2,9% во GWP, споредено со првиот квартал […] Повеќе »