јуни 2019 - Bits of insurance

Отпуштен заменик генералниот директор на Халкбанк

Заменик генералниот директор на турската Халкбанк, одговорен за финансии... Повеќе »

Порше нуди сопствено автомобилско осигурување

Создавањето на осигурителни производи прилагодени на специфични брендови е... Повеќе »

Volvo Group соработува со NVIDIA за развивање на напредна платформа за автономни камиони

Групацијата Volvo потпиша договор со NVIDIA за заеднички развој... Повеќе »

Дали осигурувањето на автомобил ве покрива ако сте одговорни за несреќата?

Не секогаш. Изненадени сте? Повеќето полиси за осигурување на... Повеќе »

Растот на сајбер заканите ги изложува празнините во осигурувањето

Како што расте ризикот од сајбер напади, заедно со... Повеќе »

Зошто 5G е опасност за осигурениците

Во годишната анализа на Swiss Re за ризиците кои... Повеќе »

Дунав го поддржа Агросирм

Дунав осигурување, најголемата осигурителна компанија во српскиот осигурителен сектор,... Повеќе »

Реосигурителот Сава Ре стекна 84% од INFOND

Словенечкиот реосигурувач SAVA Re објави дека го стекнал преостанатиот... Повеќе »

Првиот изглед на OS Huawei Ark

Како резултат на тековната трговска војна, Huawei веќе се... Повеќе »

Со паметна 5G стратегија, осигурителните компании може да се прошират

Во осигурителната индустрија 5G технологиите значително ќе го насочат... Повеќе »