август 2019 - Bits of insurance

Влијанието на вештачката интелигенција врз осигурителната индустрија

За мнозинството повикувањето осигурителна компанија не спаѓа во омилените... Повеќе »

Кина, Фејсбук и Телеграм ќе лансираат свои криптовалути

Иднината на криптовалутите е прилично нестабилна, некои гледаат голема... Повеќе »

Осигурувањето за автомобили на Тесла сега е достапно

Тесла само што им го даде на своите најверни... Повеќе »

Фејсбук ќе наплаќа за негово користење?!

Неодамна една тивка и едноставна промена беше направена на... Повеќе »

Електрични тротинети – во големо на улиците но не и во законите

Електронската револуција е на прагот, можеме да ја забележиме... Повеќе »
GRAWE

Еуросиг Скопје станува дел од групацијата Граве

Австриската групација Граве целосно ја презеде домашната осигурителна компанија... Повеќе »

Студентите без здраствено осигурување во лето

Студентите остануваат без здраствено осигурување во летниот период. Во... Повеќе »

Наскоро на Рекорд нема да се движат возила

Низ центарот на Скопје наскоро нема да се движат... Повеќе »

Белите дробови на планетата во опасност поради овој човек: Откриени тајни документи за што се крие позади разорните пожари во Амазонија

Бразилскиот претседател Жаир Болсонаро има цел да ја спречи... Повеќе »

САВА и ТРИГЛАВ ќе го купат Дијагностички центар Блед

Сава Ре и Триглав Груп објавија аквизиција на 80%... Повеќе »