Автор, Author at Bits of insurance
Zastapnik vo osiguruvanjeto (1)

Се зголемува заинтересираноста за застапник во осигурувањето: АСО информира дека се пополнети местата за мартовската обука

Застапник во осигурувањето или попознат како агент за осигурување претставува лице кое врз основа на работен однос или друг договорен […] Повеќе »
vw

Не одминува уште еден гигант!

Германскиот автомобилски гигант Фолксваген одлучил да изгради нова фабрика во Србија. Како што пишуваат српските медиуми најголемиот светски производител на автомобили се одлучил за Србија во конкуренција на Бугарија, Романија, Турција и Македонија. Повеќе »
15

Просечната старост на возилата е 18 години

Македонија има стар возен парк со просечна старост на возилата од 18 години. Половина од регистрираните возила користат дизел гориво, […] Повеќе »
Izvestaj za osiguruvanje 4 kvartal SLIKA

Резултатите ветуваат: Објавен извештајот за Q4 во осигурителниот сектор

Како и секој квартал, така и овој, последниот четврт (4) квартал од 2018 година, Националното биро за осигурување ги објави […] Повеќе »
maler

Немаме 8 евра за пломба, ама 800 евра за телефон има!

Граѓаните бегаат од осигурување како ѓавол од крстот, а поединци отворено велат дека не им е грижа што ќе се […] Повеќе »
1234

Осигурителни институции и посредници во осигурување

Осигурителните активности ги вршат осигурителни институции и посредници во осигурување. Осигурителните институции вршат склучување и извршување договори за осигурување за […] Повеќе »
Avtomobilska odgovornost SLIKA

Осигурување од автомобилска одговорност: Никогаш не бегајте од местото, ако удрите со вашата кола во друга кола-Еве зошто!!!

Осигурувањето од автомобилска одговорност се прави неопходно пред да се вклучите со возилото во сообраќај. Овој вид осигурување е задолжителен […] Повеќе »
sojuznasindikati

ССМ предлага зголемување на минималната плата

Сојузот на синдикати на Македонија смета дека има простор да се зголеми минималната плата која во моментов изнесува 12.165 денари. […] Повеќе »
EVN_rz_Logo_10_09_24

АД ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 429.763 евра

АД Електрани на Македонија соопшти дека продаде 9.600 мегаватчасови вишок електрична енергија за 429.763 евра. Продадената електричната енергија е за […] Повеќе »
tevdovski

Тевдовски: Имплементиравме најмногу препораки на ЕК за економски реформи

Министерот за финансии Драган Тевдовски, кој во Љубљана учествува на конференцијата „Кон подобрени структурни реформи и фискални рамки“, истакна дека […] Повеќе »