Анализи Archives - Bits of insurance
international-2693241_960_720

Преминот во Косово од ексклузивно MTPL пазар кон поразновиден пазар

Помеѓу 2008-2017 година, косовскиот пазар на неживотно осигурување се зголеми за 28,5 милиони евра (+ 50,6%) во однос на GWP. […] Повеќе »
serbia-162415_960_720

Топ 3 најголеми осигурители учествуваа со повеќе од 60% од вкупниот пазар во Србија

Српскиот осигурителен пазар ја заврши 2018 година со GWP во вредност од 845 милиони евра, што претставува зголемување од 7,6% […] Повеќе »
eu-1473958_960_720

Анализа на влијанието на Брегзит

Нова финансиска анализа покажа дека 275 фирми ги преместуваат или веќе ги преместиле своите бизниси, персоналот и имотот од Велика […] Повеќе »
ASO

Што кажува извештајот за движењата на осигурителниот пазар во Македонија за 2017 година?

Агенцијата за супервизија на осигурување, секоја година на јавноста преку своите анализи им ги доближува бројките на осигурителниот бизнис. Ова […] Повеќе »
eiopa_logo

EIOPA издаде извештај каде што ги детектира неуспесите и пропустите во осигурувањето

EIOPA- европското надзорно тело за осигурување и професионално пензиско осигурување, објави известај со наслов „Неуспеси и пропусти во осигурувањето: Преглед […] Повеќе »
инвестициски фондови

Инвестициски фондови – остварени резултати

По првиот разговор со Јован Радановиќ од друштвото КБ Публикум Инвест АД Скопје ги начнавме нај базичните поими за Инвестициските […] Повеќе »
Allianz

Студија од Алианс за ризикот од природните непогоди

  Можете да ја прочитате и студија за пазарниот и кредитниот ризик. Повеќе »
Designed by Freepik

Административни задачи во Британија

Просечниот возрасен човек во Британија прави по 109 административни задачи секоја година според исражувањето објавено во Independent. Експертите добиле до […] Повеќе »
pari-123

Вработените во осигурителниот сектор најскапи за работодавачите

Работодавачите во Македонија во 2016 година просечно годишно издвојувале по 398,242 денари  по вработен, соопшти Македонскиот државен завод за статистика. […] Повеќе »
wallet-2292428_640

Каков тип на инвестициски фонд е за Вас?

Доколку прочитавте какви типови на инвестициски фондови постојат, може да се прашувате, кој фонд би бил најсоодветен за Вас. При одлуката, треба […] Повеќе »