Иновации Archives - Bits of insurance
man-791049_960_720

Осигурителен софтвер: технолошка неопходност за модерните осигурители

Како осигурителна компанија вашите клиенти сега се повеќе поврзани со остатокот од светот и поседуваат повеќе методи за комуникација. Интернетот […] Повеќе »
office-3295556_960_720

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […] Повеќе »
car-3959288_960_720

Автомобили на Blockchain

Како ќе се интегрира автоматизацијата на blockchain во електрични автомобили и останатите начини на транспорт? Експертите кои работат со blockchain […] Повеќе »
voice

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема врата, но да го отфрлиме како неважно може да биде прерано. Повеќе »
asistent

Виртуелен асистент кој зборува и продава полиси

Eduardo Iglesias, CEO и со-основач на eColón, ќе зборува на Insurtech Connect 2018 за да го претстави новиот виртуелен асистент. […] Повеќе »
Insurtech

Insurtech – спој на осигурување и технологија

Што е “insurtech”? Insuretech означува употреба на технолошки иновации насочени кон создавање на спој помеѓу штедењето и ефикасноста на сегашниот […] Повеќе »
instagram

Како да го користите Instagram за промоција на вашата осигурителна агенција

Популарната социјална мрежа Instagram го привлече вниманието на светската јавност кога Facebook ја купи оваа компанија за 1 милијарда долари. […] Повеќе »
road-people-street-smartphone

Telematics – кутија која ве прави побезбедни

Што е Telematics? Осигурителните компании на запад се ориентираат кон новата технологија наречена telematics, а со цел да го измерат ризикот од […] Повеќе »
Startup3

Продаден е старт-ап од Србија за €165 милиони

Србија повторно е актуелна во IT светот, овој пат поради продажбата на Стартап компанијата Frame, која ја откупи Nutanix. Frame […] Повеќе »
Vodic za FE

ВОДИЧ ЗА ФИНАНСИСКА ЕДУКАЦИЈА

Парите се еден важен дел од нашиот секојдневен живот. Но, управувањето со пари може да биде многу тешка задача. Доколку […] Повеќе »