Вести од Македонија Archives - Bits of insurance

„Кроациа Осигурување – Живот“ истрча најбрзо за двоцифрен раст на животното осигурување

„Кроациа осигурување – Живот“ во првото полугодие од годинава... Повеќе »

Generali е најдобрата осигурителна компанија според Форбс, сега присутна и во Македонија

Престижната италијанска групација „Генерали“ која од неодамна е присутна... Повеќе »

Конференција за технолошки иновации во осигурителниот сектор

Напредокот во осигурителната технологија може да донесе профит и... Повеќе »

Младите претприемачи и стартап компании влегуваат во осигурителната индустрија

Дигитализација на европскиот извештај за пријава на штета, онлајн... Повеќе »

Агенцијата за супервизија на осигурување, домаќин на Регионален настан на осигурителни супервизори

Агенцијата за супервизија на осигурување по вторпат е домаќин... Повеќе »

InsurHack Skopje – хакатон посветен на осигурителната индустрија

InsurHack Skopje е хакатон посветен на осигурителната индустрија, а... Повеќе »

Осигурителниот пазар во последните 10 години со највисоки стапки, има перспективи за развој

Осигурителниот пазар во земјава во последните 10 години бележи... Повеќе »

Електрични тротинети – во големо на улиците но не и во законите

Електронската револуција е на прагот, можеме да ја забележиме... Повеќе »
GRAWE

Еуросиг Скопје станува дел од групацијата Граве

Австриската групација Граве целосно ја презеде домашната осигурителна компанија... Повеќе »

Студентите без здраствено осигурување во лето

Студентите остануваат без здраствено осигурување во летниот период. Во... Повеќе »