Осигурување Archives - Bits of insurance
патничко-осигурување-за-безбеден-одмор

Не заборавајте да спакувате патничко осигурување!

Најверојатно веќе се пакувате за патувањето што со нетрпение го чекате цела година. Сите неопходни работи веќе ви се во […] Повеќе »
триглав-советува-10-работи-одмор

Триглав советува: 10 работи што треба да направите пред да заминете на одмор

Сезоната на годишни одмори започна. За жал, додека сте на одмор, секогаш постои можност да се случи некој несакан настан […] Повеќе »
осигурување

Историја на осигурувањето

Постојат три фази во развојот на осигурувањето. Зачетоците на осигурувањето се врзани за трговијата и транспортот во Кина и Вавилон. […] Повеќе »
животно-осигурување-прекин

Триглав советува: Дали се исплати прекин на животно осигурување?

Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу изненадувања. Колку и да се трудиме, не можеме да бидеме целосно […] Повеќе »
сајбер-криминал-нова-жртва

Нова жртва на сајбер криминал

Викендов уште една жртва на водечкиот криминал – нападнати владините компјутерски системи во LaPorte, Indiana. Според претседателот на Комисијата за […] Повеќе »
unnamed

VIG вклучени во VONIX индексот на одржливост

Виенската група за осигурување (VIG) повторно е вклучена во австрискиот индекс на одржливост на VONIX за периодот 2019/20 година. Листата […] Повеќе »
porsche-763740_960_720

Порше нуди сопствено автомобилско осигурување

Создавањето на осигурителни производи прилагодени на специфични брендови е неистражена област и токму поради тоа Порше одлучи да ги преземе […] Повеќе »
Porsche 911

Дали осигурувањето на автомобил ве покрива ако сте одговорни за несреќата?

Не секогаш. Изненадени сте? Повеќето полиси за осигурување на автомобил, всушност, не ве покриваат доколку сте одговорни за несреќата. Кои […] Повеќе »
hacker-1944688_960_720

Растот на сајбер заканите ги изложува празнините во осигурувањето

Како што расте ризикот од сајбер напади, заедно со трошоците за одговорноста, сè повеќе и повеќе општи полиси за осигурување […] Повеќе »
woman-1446557_960_720

Зошто 5G е опасност за осигурениците

Во годишната анализа на Swiss Re за ризиците кои имаат потенцијал значително да влијаат врз осигурениците се вклучени и очекуваните […] Повеќе »