Вести од регионот Archives - Bits of insurance
e227c320-resize-820x0x100

Отпуштен заменик генералниот директор на Халкбанк

Заменик генералниот директор на турската Халкбанк, одговорен за финансии и меѓународни банкарски трансакции, беше отпуштен од својата позиција. Причината за […] Повеќе »
Osiguruvanje zemjodelstvo (1)

Дунав го поддржа Агросирм

Дунав осигурување, најголемата осигурителна компанија во српскиот осигурителен сектор, со седиште во Белград, го поддржа земјоделскиот саем – Агросирм одржан […] Повеќе »
santorini-86840_960_720

12-тата конференција за осигурување: Индустријата е важна за обезбедување на сигурност за населението и општеството

На 28 мај, во Грција се одржа 12-тата конференција за осигурување со учество на директори на врвни осигурителни компании, во […] Повеќе »
photo-1503428593586-e225b39bddfe

Осигурителните компании ќе придонесат кон одржлива Европа

Осигурителните компании можат да придонесат кон поодржлива Европа на повеќе начини: преку стратегии за управување, инвестирање и отуѓување и ко-инвестирање […] Повеќе »
serbia-162415_960_720

Во Србија најмногу жалби за осигурување

Нашите соседи во првите три месеци од оваа година имаа највисоки жалби за осигурувањето на автомобили и осигурување од несреќи. […] Повеќе »
Winner-Life

ВИГ: Нето резултатот се подобри за 10,5% во првиот квартал

Во првиот квартал од 2019 година, Виена Иншуренс Груп (VIG) забележа раст од 2,9% во GWP, споредено со првиот квартал […] Повеќе »
international-2693241_960_720

Преминот во Косово од ексклузивно MTPL пазар кон поразновиден пазар

Помеѓу 2008-2017 година, косовскиот пазар на неживотно осигурување се зголеми за 28,5 милиони евра (+ 50,6%) во однос на GWP. […] Повеќе »
serbia-162415_960_720

Топ 3 најголеми осигурители учествуваа со повеќе од 60% од вкупниот пазар во Србија

Српскиот осигурителен пазар ја заврши 2018 година со GWP во вредност од 845 милиони евра, што претставува зголемување од 7,6% […] Повеќе »
plates-1950079_960_720

Хуманитарна велигденска изложба во Осигурување Триглав

Триглав Осигурување, Србија од вторник, 23 април ќе биде домаќин на велигденска хуманитарна изложба во Центарот за сместување и дневен […] Повеќе »
bulgaria-2790183_960_720

Еурохолд во разговори за купување на средствата на CEZ групацијата

Бугарскиот финансиски холдинг Еурохолд – сопственик на осигурителната компанија EIG – Euroins Insurance Group соопшти дека влегува во ексклузивни разговори […] Повеќе »