Последни вести - Bits of insurance
woman-1446557_960_720

Зошто 5G е опасност за осигурениците

Во годишната анализа на Swiss Re за ризиците кои имаат потенцијал значително да влијаат врз осигурениците се вклучени и очекуваните […] Повеќе »
Osiguruvanje zemjodelstvo (1)

Дунав го поддржа Агросирм

Дунав осигурување, најголемата осигурителна компанија во српскиот осигурителен сектор, со седиште во Белград, го поддржа земјоделскиот саем – Агросирм одржан […] Повеќе »
068055ed933d2e69cfeb9ff2d23bac50_XL

Реосигурителот Сава Ре стекна 84% од INFOND

Словенечкиот реосигурувач SAVA Re објави дека го стекнал преостанатиот 84% акционерски интерес во друштвото за управување со локални инвестициски фондови […] Повеќе »
photo-1541345023926-55d6e0853f4b

Првиот изглед на OS Huawei Ark

Како резултат на тековната трговска војна, Huawei веќе се подготви со сосема нов оперативен систем, поради тоа што Google ќе […] Повеќе »
network-3148727_960_720

Со паметна 5G стратегија, осигурителните компании може да се прошират

Во осигурителната индустрија 5G технологиите значително ќе го насочат интернетот на нештата (IoT) на потрошувачите. Значи, откако мобилниот интернет, паметните […] Повеќе »
android-1814556_960_720

Samsung веќе има планови за 6G технологија

Во овој конкурентен технолошки свет, повеќето брендови на смартфони се веќе подготвени за 5G конекција. Но, секогаш има некој што […] Повеќе »
skyline-1925943_960_720

CNP Assurance стекнува удел на Банката на Кипар во осигурителните единици

CNP Cyprus Insurance Holdings објави дека нејзиниот мнозински акционер – францускиот осигурител CNP Assurances, кој поседува 50,1% од акционерскиот капитал, […] Повеќе »
skyscraper-3184798_960_720

Сингапур – жариште за ИншурТек?

Сметајќи се за едно од најдобрите места во светот за започнување и развој на технолошки стартапи, Сингапур им посака добредојде […] Повеќе »
photo-1508780709619-79562169bc64

Сајбер осигурителите заостануваат во заштита од новите закани

Капгемини, водечка технолошка консултантска компанија и ЕФМА, непрофитен финансиски консултант, секоја година го објавуваат Светскиот извештај за осигурување. Неодамнешното издание […] Повеќе »
santorini-86840_960_720

12-тата конференција за осигурување: Индустријата е важна за обезбедување на сигурност за населението и општеството

На 28 мај, во Грција се одржа 12-тата конференција за осигурување со учество на директори на врвни осигурителни компании, во […] Повеќе »